Çin

Vizesiz giriş uygulamasıyla birlikte yabancı turistlerin Çin'e ilgisi arttı

Abone Ol

BEİJİNG, 11 Temmuz (Xinhua) -- 54 ülkeden gelen yabancı uyruklu vatandaşlar, Çin genelinde 18 eyalet düzeyindeki 38 limanda geçerli olan 72/144 saatlik transit vizesiz geçiş politikalarından faydalanabiliyor.

Çin Ulusal Göç İdaresi (NIA) tarafından 5 Temmuz'da yapılan açıklamaya göre, Ocak ayından bu yana uygulamaya konulan tedbirlerin ardından, Çin'e bu yılın ilk yarısında yabancılar tarafından yapılan seyahatler bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152,7 artarak 14,64 milyona ulaştı.

İdareye göre, Ocak ayından Haziran ayına kadar olan süreçte, yabancılar tarafından vizesiz yapılan girişlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 190.1 artarak 8.54 milyonu aştı. Bu sayı yurtdışından gelen yolcuların yüzde 52'sine tekabül ediyor. 

Çin'in başkenti Beijing'deki Tiantan (Cennet Tapınağı) Parkı'nda Tai Chi yapan İtalyan turistler, 9 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Tiantan (Cennet Tapınağı) Parkı'nda rehberleri ile gezen yabancı turistler, 9 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'de bulunan Wangfujing Caddesi'ndeki China Mobile bayisinde akıllı telefon tarifesi seçen yabancı turistler, 27 Haziran 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Wangfujing Caddesi'nde gezen yabancı turistler, 27 Haziran 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Tiantan (Cennet Tapınağı) Parkı'nda Tai Chi yaptıktan sonra grup fotoğrafı için poz veren İtalyan turistler, 9 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Tiantan (Cennet Tapınağı) Parkı'nda bulunan Verimli Hasat için Dua Salonu (Qiniandian) önünde poz veren yabancı turistler, 9 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Qianmen Caddesi'nde poz veren İsviçreli bir turist, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı sınır kontrol noktasında vizesiz giriş için yabancı turistlerin sorularını yanıtlayan bir polis memuru, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı sınır kontrol noktasında Amerikalı turiste giriş kayıt kartı doldurması için yardımcı olan bir polis memuru, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı sınır kontrol noktasında formaliteleri tamamlamak için bekleyen yabancı turistler, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı sınır kontrol noktasında vizesiz giriş için başvuru yapan yabancı turistler, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı sınır kontrol noktasına giren yabancı turistler, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)

Çin'in başkenti Beijing'deki Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı sınır kontrol noktasından geçen yabancı bir turist, 10 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)