VinFast'ın Pazartesi günü yaptığı bir açıklamadan alıntılara yer verilen ajans haberinde, yeni imzalanan bir mutabakat zaptı uyarınca iki şirketin Vietnam'daki ilk lityum demir fosfat (LFP) batarya fabrikasını kurmak için birlikte çalışacağı ifade edildi. Habere göre, güvenlik, rekabetçi fiyatlandırma ve küçük ila orta ölçekli elektrikli otomobiller için uygunluk gibi avantajlarıyla LFP batarya, şu anda küresel elektrikli araç pazarında en popüler batarya teknolojisi.

VinFast'ın ana şirketi Vingroup'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Thai Thi Thanh Hai, dünyanın önde gelen batarya üreticilerinden Gotion High-Tech ile yapılan işbirliğinin, VinFast'ın akıllı elektrikli otomobillerden oluşan yeni ürün serisini ve tedarik zinciri özerkliğini geliştirmeye yönelik çabalarından biri olduğunu söyledi. Hai, bu hamlenin ayrıca, VinFast'ın temiz bir enerji ekosistemi kurma ve hem Vietnam'da hem de dünya çapında karbon emisyonlarını azaltmaya ilişkin sahip olduğu genel hedefin gerçekleştirilmesine de katkı sunacağını sözlerine ekledi.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Editör: İRFAN KARSLI