Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Vietnam'da yayın yapan VnExpress Salı günkü haberinde, sektörü iyi bilen uzmanların Çin'den ithal edilen otomobillere yönelik artan rağbeti iyi tasarım ve modern özelliklere bağladıklarını bildirdi. Bu artışla birlikte Çin, söz konusu dönemde Tayland ve Endonezya'nın ardından Vietnam'a en fazla TME otomobil tedarik eden üçüncü ülke konumunu muhafaza etti.

Vietnam'a son dört ayda yapılan TME otomobil ithalatının yüzde 79'u Güneydoğu Asya ülkeleri Tayland ve Endonezya'dan geldi. Gümrükler Genel İdaresi'ne göre, Ocak-Nisan arasında Vietnam'ın toplam otomobil ithalatı yıllık yüzde 56,5'lik artışla yaklaşık 50 bin 200 araç olarak gerçekleşti. Vietnam Otomobil Üreticileri Derneği, Vietnam'da söz konusu dört ayda otomobil satışlarının Kovid-19 pandemisinin etkilerine karşı bir toparlanma işareti vererek yıllık yüzde 58 artışla 101 bin 309 adete çıktığını bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI