Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

HANOİ, 8 Ağustos (Xinhua) -- Vietnam'ın kuzeyinde uzun süredir devam eden şiddetli yağışların tetiklediği toprak kayması ve seller nedeniyle üç kişinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Vietnam Ulusal Doğal Afet Önleme ve Kontrol Merkez Yönetim Komitesi, Salı günü yaptığı açıklamada 2-7 Ağustos tarihleri arasında afetlerde hayatını kaybeden kişi sayısının böylece 11'e yükseldiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden üç kişinin cesetlerinin 6-7 Ağustos tarihlerinde Yen Bai, Lao Cai ve Ha Giang eyaletlerinde bulunduğunu belirten komite, Lao Cai ve Cao Bang eyaletlerinde iki yaralının daha rapor edildiğini ve böylece toplam yaralı sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Komitenin verdiği bilgiye göre, 2-7 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen afetlerde 54 ev yıkılırken, 297 ev hasar aldı. Bunun yanı sıra çeltik ve diğer ekinlerin yetiştirildiği 176 hektarlık alan zarar gördü. Komite ayrıca otoban ve yollarda toprak kaymalarının meydana geldiğini belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay