Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Vietnam Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long'a göre, hibrit suş havada çok hızlı yayılabiliyor. Vietnam Sağlık Bakanlığı bu yeni suşu dünya gen haritasına dahil edecek. İlk olarak İngiltere ve Hindistan'da tanımlanan, mutasyona uğramış iki suş, Vietnam'da halen devam eden enfeksiyon dalgasında görülen yeni Kovid-19 vakaları arasında en yaygın varyantlar.

Sağlık Bakanlığı'na göre yerel saatle Cuma günü 18.00'den Cumartesi 06.00'ya kadar 87 yeni Kovid-19 vakası bildirilen ülkede teyit edilen toplam vaka sayısı ise 6 bin 657'ye yükseldi. Tamamı topluluk yayılımı olan yeni vakaların 57'si salgının etkili olduğu kuzeydeki Bac Giang eyaletinde, 27'si yakındaki kuzey eyaleti Bac Ninh'de ve biri de Vietnam'ın başkenti Hanoi'de görüldü.

Tüm vakaların, önceden teyit edilmiş hastalarla temaslı ya da bölgelerdeki enfeksiyon kümeleriyle bağlantılı olduğu belirtildi. Ülke çapında şu ana kadar 2 bin 896 hastanın iyileştiği ve 161 bin 400'den fazla insanın halen karantinada gözlem altında olduğu bildiriliyor. Sağlık Bakanlığı'na göre, Cumartesi sabahı itibarıyla Vietnam'da, Nisan ayı sonlarında başlayan son dalgadatespit edilen 3 bin 594 vaka dahil olmak üzere toplam 5 bin 164 yurtiçi bulaşan vaka kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI