2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti

HANOİ, 11 Eylül (Xinhua) -- Vietnam'ın kuzeyinde Yagi Tayfunu'nun yol açtığı toprak kaymaları ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı Çarşamba sabahı itibarıyla 141'e, kaybolanların sayısı ise 59'a yükseldi. Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin 29'unun Cao Bang, 45'inin Lao Cai ve 37'sinin Yen Bai eyaletlerinden olduğu bildirildi. Vietnam Haber Ajansı'na göre, Tuyen Quang eyaletinin yerel yetkilileri Salı gecesi Quyet Thang bölgesinden geçen Lo Nehri'ndeki bendin yükselen nehir suları nedeniyle çöktüğünü doğruladı.

Ulusal Hidro-Meteorolojik Tahmin Merkezi'nin Çarşamba sabahı yaptığı açıklamaya göre, başkent Hanoi'deki Kızıl Nehir'de taşkın seviyeleri, üç aşamalı uyarı sisteminde 2. seviyeyi aştı ve öğle saatlerinde en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor. Çarşamba sabahı Thao Nehri'ndeki aşırı yüksek su seviyeleri ve diğer bazı nehirlerde hızla yükselen taşkınlar hakkında bir uyarı yayımlayan merkez, ülkenin kuzeyindeki nehirlerde aşırı yüksek sel sularına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Merkez, kuzeydeki yerleşim yerlerinde nehir kenarındaki alçak bölgelerde sel riskinin yüksek olduğunu, dağlık bölgelerde ise ani sel ve toprak kaymalarının beklendiğini söyledi.

Kaynak: rss