HANOİ, 9 Şubat (Xinhua) Aşıları taşıyan HKO'ya ait kargo uçağı, Salı gününün ilerleyen saatlerinde Vietnam'ın başkenti Hanoi'deki Noi Bai Uluslararası Havalimanı'na ulaştı. Teslim töreninde konuşan Çin'in Vietnam Büyükelçisi Xiong Bo, an itibarıyla Çin-Vietnam işbirliğinin önceliğinde Kovid-19'la mücadele olduğunu ve Çin'in bu zamana kadar Vietnam'a toplamda 52 milyon doz Kovid-19 aşısı sağlayarak Vietnam'ın hem salgın kontrolü hem de sosyo-ekonomik kalkınma master planına katkıda bulunduğunu söyledi.

Xiong, aşı yardımının birbirine yardım eden ve pandemiyle birlikte mücadele eden iki ülke ve iki ordu arasındaki sıcak dostluğu bir kez daha gösterdiğini belirterek, Çin tarafının iki ülkenin liderlerinin Vietnam'ın salgınla mücadele çabalarını kapasite dahilinde destekleme yönündeki mutabakatını uygulamaya devam etmeye istekli olduğunu da sözlerine ekledi. Çin tarafına sağladığı aşılar için teşekkür eden Vietnam Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı Hoang Xuan Chien de aşı yardımının ülkesi ile Çin arasındaki "yoldaşlar ve kardeşlere" özgü dostluğu yansıttığını ifade etti. Bakan Yardımcısı, Vietnam tarafının aşıların dağıtımı ve uygulanması ile hastalığın önlenmesinde daha iyi hizmet ve kontrol sağlanması konusunda iyi iş çıkaracağını söyledi. Vietnam ordusu, Ağustos 2021'de Çin HKO'su tarafından gönderilen Sinopharm aşılarının ilk partisini almıştı. Vietnam Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, Çarşamba günü itibarıyla Güneydoğu Asya ülkesinde çoğunluğu geçen Nisan'da başlayan mevcut salgın dalgasında 2,4 milyondan fazla Kovid-19 vakası kaydedildi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı
Editör: İRFAN KARSLI