Dünya

Video: Yeni Zelanda'daki sergilerde Çin'den kitaplar ve resimler sergileniyor

Abone Ol

Yeni Zelanda'daki kitap ve resim severler, Perşembe günü Yeni Zelanda'nın Waipa bölgesinde düzenlenen, Çin'den gelen 2.000'den fazla kitabın ve Çinli ve Yeni Zelandalı çocukların çizdiği 200'den fazla resmin yer aldığı Çin temalı kitap sergisinde keyifli vakit geçirdi.

Çin ile Yeni Zelanda arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Daha İyi Bir Ekolojik Köy Uluslararası Gençlik Sanat Sergisi ile eş zamanlı olarak düzenlenen kitap sergisi, Çin'in 40 kentinden derlenen 217 eserden oluşuyor. 

Ayrıca Yeni Zelanda'da yaşayan ressamlara ait 15 tablo bulunuyor. Sergiyi düzenleyen Yeni Zelanda Kültür ve Sanat Vakfı'nın Başkanı Jackson Rao, tüm sanat eserlerinin çocuklar tarafından tamamlandığını söyledi.

Kitap sergisinin küratörü ve Prime Media Yeni Zelanda Müdürü Dandi Wang, sergide siyaset teorisi ve tıbbi bilgilerden Çin geleneksel kültürel uygulamalarına kadar farklı temalarda 2.000'den fazla İngilizce kitabın yer aldığını söyledi.

Sergide ayrıca çeşitli çocuk kitapları ve bir şiir seçkisi yer aldı.

Her iki sergi de 19 Eylül'e kadar açık kalacak. Kitaplar yerel kütüphanelere ve okullara bağışlanacak, resimler ise yerel çocuk hastanelerine ve çocuk rehabilitasyon kurumlarına hediye edilecek.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Wellington'dan bildiriyor.