Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Dünyanın dört bir yanından pek çok uzman, Çin'in ülkede yaşayan az sayıda insan yerine herkesin yararına olan ortak refah yolunu takdir etti.

SUDHEENDRA KULKARNİ, Mumbai merkezli düşünce kuruluşu Observer Araştırma Vakfı eski başkanı:

"1,4 milyarlık Çin halkının tümü için ortak refaha ulaşma hedefi gözü pek ve çok cesur bir karar. Dünyada bu kadar büyük bir nüfus için ortak refahı sağlamaya çalışan başka bir ülke bulunmuyor. Refah herkes tarafından paylaşılmadıkça bu kesinlikle sosyalizm değildir. Çin, hepimizin bildiği üzere aşırı yoksulluğu ortadan kaldırmak gibi müthiş bir hedefe ulaştı. Bundan sonra ortak refaha ulaşma hedefi belirlendi. Çin halkının, Çin hükümetinin ve Çin Komünist Partisi'nin ortak refah hedefine birlikte ulaşacaklarından tamamen eminim."

PATRİCK MWANGİ, Kenya'dan uluslararası ilişkiler analisti:

"Ekonominin gelişmesinde ve ekonomik büyümede çok şey başarıldı. Bu durum şimdi bir sonraki aşamaya geçmeleri gerektiği anlamına geliyor. Yani bu insanların sonunda bu büyümenin faydalarından yararlanmalarını sağlayacak. Şimdi, Çin'in yeni hamlesinin olduğu nokta burası, ekonomiyi büyütme hamlesine devam edecek ama şimdi faydaların nüfus içinde büyük ölçüde hissedilmesini sağlayacak."

ROBERT LAWRENCE KUHN, Kuhn Vakfı Başkanı:

"Bu sadece ekonomiyi bir büyüme modunda oluşturmak değildir. Ortak refahı vurgulayarak, güzel Çin'in altını çizerek modernleşmeye giden yolun çok dengeli bir modeli yaratılıyor. Ve ardından gördüğümüz kadarıyla, belki daha önce gördüğümden daha fazla vurgulamam gereken şey, Çin'in sadece kendisi için gelişmediği, aynı zamanda modernleşme yolunu diğer ülkeler için yeni bir modernleşme yolu olarak sunduğu."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu