Dünyanın okyanusta yelken açabilecek şekilde donatılmış en büyük ahşap gemisi, İspanya'nın Barselona kentine gitmeden önce geçen hafta sonu Malta'nın Büyük Limanı'na ulaştı. 

İsveç'e ait Gotheborg adlı gemi, kışı İspanya'nın Barselona Limanı'nda demirli geçirdikten sonra Çin'in Shanghai kentine doğru yolculuğuna devam edecek.  

ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı

Gemi, İsveç ile Asya arasında ticareti teşvik etme ve yeni iş fırsatları yaratma hedefiyle iki yıllık Asya Seferi'ni yapıyor. Gemi, 1745 yılında İsveç'in Göteborg kenti açıklarında batan 18. yüzyıl İsveç Doğu Hindistan Şirketi'ne ait bir geminin replikası.

Sefer, insanların 20'den fazla kişiden oluşan profesyonel denizci mürettebatına güverte tayfası olarak katılıp bir 18. yüzyıl gemisiyle yelken açma deneyimi yaşamalarını ve aynı zamanda rota üzerindeki molalarda ziyaretçileri ağırlamayı amaçlıyor.

Gotheborg 8 Haziran'da İsveç'ten ayrıldı ve o tarihten bu yana Helsingborg, Helsinki, Stockholm, Kopenhag, Oslo, Londra, Bremerhaven, Lizbon, Malaga, Nice ve Monaco'da demirledi. Barselona bu yılki seferin son durağı olacak. 

Gotheborg Mart 2023'te Asya'ya doğru açılacak. Geminin Eylül 2023'te Shanghai'a ulaşması planlanıyor. 

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Valetta'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu