Shanghai İşbirliği Örgütü (SCO) üyesi ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler, Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinde Çin'in kırsal canlandırma uygulamalarını öğreniyorlar. 

Öğrenciler Shaanxi'de bir tarım yüksek teknoloji endüstriyel tanıtım bölgesi olan Yangling'deki Kuzeybatı Tarım ve Ormancılık Üniversitesi'nde eğitim görüyor. 

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

ZHANNUR NIYAZBEKOVA, Çin'in Kuzeybatı Tarım ve Ormancılık Üniversitesi'nde okuyan Kazak öğrenci

"Sadece sınıfta oturmakla kalmıyoruz, Çin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için sık sık kırsal bölgelere gidiyoruz. Çinli çiftçi dostlarımızla konuştuğumuzda bu büyük ülkeyi daha iyi anlıyoruz. Çin'in yoksullukla mücadele ve kırsal canlandırma stratejisini uygulama deneyimi Kazakistan dahil olmak üzere diğer SCO üyesi ülkeler açısından da öğrenmeye değer." 

2007 yılından bu yana SCO üyesi ülkelerden 600'ün üzerinde öğrenciye eğitim veren üniversite, 2021 yılında diğer SCO üyesi ülkelerden 19 üniversite ile birlikte SCO Tarım Üniversiteleri İttifakı'nı oluşturdu. 

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Xi'an'dan bildiriyor

Editör: Nur Çuhacıoğlu