Çin'in Henan eyaletindeki bir köy, sanat sayesinde yeniden hayat buluyor.

Dağlık bir köy olan Sanhe, eskiden yoksulluk içindeydi. Köylülerin gelirlerinin nasıl artırılacağı bir zamanlar yerel yetkililerin içinden çıkamadığı bir konuydu.

 WU SONGSHENG, Henan eyaletindeki Sanke köyünün Parti sekreteri:

"Geçmişte Sanhe köyünün doğa koşulları onu sınırlıyordu. Köylülerin seyahat etmesi, içme suyu bulması, okula gitmesi ya da tıbbi tedaviye ulaşması zordu. O zamanlar köylüler için hayat çok zordu."

Yıllarca şehirde yaşayan bir resim tutkunu olan Feng Yake'nin 2016 yılında Sanhe köyüne geri dönmesi ve geçimini sağlamak için yeni bir yol bulmasıyla değişim başladı.

FENG YAKE, Sanhe köyü çiftlik turizmi alanı kurucusu:

"Bir gün aniden köyümüz Sanhe'nin resim ya da eskiz yapmak için çok iyi doğal koşullara sahip olduğunu fark ettim. Bu yüzden şehirden ayrılmaya karar verdim ve bir resim atölyesi oluşturmak için memleketime döndüm."

Feng'in atölyesinin açıldığı yılın ilk yarısında, Sanhe köyünü 2.000'den fazla turist ziyaret etti.

Yerel yönetimin de yardımıyla köyde, birçok ziyaretçiyi çeken kültürel unsurları ve sanatıyla bir eko-turizm endüstrisi gelişmeye başladı.

2020'den bu yana turizm, Sanhe'ye her yıl 4 milyon yuandan (yaklaşık 550.000 ABD doları) fazla gelir getirdi.

70'ten fazla sanat stüdyosu, zamanla "el yapımı sanat köyü" olarak bilinen köyde faaliyet göstermek için sözleşme imzaladı.

Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin'in Zhengzhou şehrinden bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu