Genel

Video: Pakistanlı uzmanlar: Çin'in Xinjiang bölgesindeki refah ve istikrara herkes tanıklık ediyor

Abone Ol

Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki refah ve istikrara herkes tanıklık ediyor, bu da Çin'in Xinjiang politikasının bilgeliğini ve ileri görüşlülüğünü kanıtlıyor.

Bu ifadeler, 17 Ağustos'ta İslamabad COMSATS Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminere katılan Pakistanlı analistlere ait.

Uzmanlar, Çin hükümetinin Xinjiang'ın kalkınmasına özel önem verdiğini ve bölgedeki yoksulluğu ortadan kaldırmak için zamanında kararlar aldığını söyledi.

TAHİR MUMTAZ AWAN, İslamabad COMSATS Üniversitesi Çin Eğitim Merkezi Başkanı:

"Müreffeh Xinjiang'a bir adım daha yaklaşıldı. Son on yıldan fazla bir sürede Çin kesinlikle çok iyi çalıştı ve Xinjiang çok ilerleme gösterdi."

Pakistanlı analist Sultan Mahmood Hali, zaman içinde Xinjiang'a yaptığı çok sayıda ziyaret sırasında orada yaşayan insanların yaşam şartlarında büyük bir dönüşüme tanıklık ettiğini söyledi. Hali, Batı'nın Xinjiang konusundaki dezenformasyonunun kötü niyetli olduğunu dile getirdi.

 SULTAN MAHMOOD HALİ, Pakistanlı siyasi ve stratejik analist:

"Tüm bu propagandalar Batı tarafından sadece Çin'e diz çöktürmek için kullanılıyor; Çin'in ve Çin halkının bu kadar gelişme kaydetmesini görmek istemedikleri için Çin'in aleyhinde konuşuyorlar çünkü Çin'in mutlak yoksulluğu ortadan kaldırarak yüzyılın mucizesi sayılabilecek bir kalkınma düzeyine ulaştığını görüyorsunuz. Bu Batılı ülkelerin hiçbiri bunu başaramadı."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İslamabad'dan bildiriyor.