Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, "ÇKP'nin öngörüsünden ve Çin ulusunu, yüksek kaliteli yönetişim ve sosyoekonomik kalkınma yolunda yönlendirmesinden ilham alıyoruz" dedi.

Zerdari açıklamayı, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 16 Ekim'de Beijing'de başlayan 20. Ulusal Kongresi'ni kutladığı konuşması sırasında yaptı.

Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

 BİLAVAL BUTTO ZERDARİ, Pakistan Dışişleri Bakanı:

"20. Ulusal Kongre, değişim rüzgarının uluslararası siyasi, ekonomik ve sosyal görünümü dönüştürdüğü bir zamanda gerçekleşiyor. Çin Komünist Partisi'nin bilge liderliğinde Çin'in uluslararası politikada ve küresel barış için gereken rolü oynamaya devam edeceğinden eminim. Pakistan halkı, en yakın dostu ve stratejik ortağının yükselişini büyük bir hayranlık ve gururla izledi. Her koşulda stratejik ortak ve demir kardeşler olarak, ÇKP'nin  öngörüsünden ve Çin ulusunu, yüksek kaliteli yönetişim ve sosyoekonomik kalkınma yolunda yönlendirmesinden ilham alıyoruz. Yakın işbirliğimizin güçlenerek büyümeye devam edeceğinden eminiz. ÇKP'nin 20. Ulusal Kongresi'nin sonucunun, halklarımızın öngördüğü şekilde ikili dostluğumuzu daha da güçlendirmeye ve daha derin bir işbirliğini teşvik etmeye hizmet edeceğinden eminim."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İslamabad'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu