Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) kapsamında inşa edilecek bir kömür santralinin ülkedeki tüketicilere düşük fiyatlı elektrik sağlayacağını söyledi.

Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletinin Thar Çölü'nde bulunan Thar Kömür Blok-II elektrik santrali Pazartesi günü ticari faaliyete başladı.

Şerif, santral ile ülkenin milyarlarca dolar tasarruf etmekle kalmayacağını, aynı zamanda santralin emisyonları en aza indirmek için gereken teknolojiyi kullanması nedeniyle ülkenin daha temiz enerji elde etmesine yardımcı olacağını söyledi.

 ŞAHBAZ ŞERİF, Pakistan Başbakanı:

"Burada çok modern bir teknoloji kullanılıyor. Tamamen kontrol edildiği için burada kirlilik yok."

Çin'de perakende satışlar Ağustos'ta yüzde 2,1 arttı Çin'de perakende satışlar Ağustos'ta yüzde 2,1 arttı

Şerif, projeye yaptığı yatırım ve sel felaketiyle mücadelede Pakistan'a insani yardım sağladığı için Çin'e yönelik takdirlerini dile getirdi.

ŞAHBAZ ŞERİF, Pakistan Başbakanı:

"CPEC kapsamında, kömüre dayalı enerji projelerine yapılan yatırımlar büyük bir hediye. Bunlar yatırımlar ama Çin'den büyük bir hediye. Tüm bu harika destek için liderliğinize çok minnettarız. Ve bu noktada, Sind eyaletinin ve tabii ki Belucistan (güneybatı eyaleti), bu sel baskınlarından çok kötü etkilendiğinde yine katkılarınız ve desteğiniz çok zamanında ve çok değerliydi. Bu kardeşçe, dostane destek için çok duygulandık ve çok minnettarız."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İslamabad'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu