Genel

Video: Mısırlı girişimci: Guangzhou, fırsatlarla dolu bir kent

Abone Ol

Neredeyse 10 yıldır Çin'de yaşayan Mısırlı bir girişimci olan Omar Elgendy, hayatını birçok yönden yeniden şekillendiren Çin kültürüne ilgi duyuyor.

Guangzhou'da kendi işini yürüten Elgendy, bu kentin gençler için kendi geleceklerini kurabilecekleri fırsatlarla dolu olduğunu söyledi.

 OMAR ELGENDY, Guangzhou'da yaşayan Mısırlı girişimci:

"Guangzhou'nun kendi geleceğini yaratmak isteyen tüm gençler için fırsatlarla dolu olduğuna inanıyorum. Yaklaşık on yıldır Çin'de yaşıyorum. Beni büyük ölçüde etkileyen Çin kültürü hakkında derin bir anlayışa sahibim.

Hayatımın aşkıyla Guangzhou'da tanıştım. Teknik olarak konuşursak, ben Çinli bir damadım. İki melez bebeğimiz var. Ben çocuklarımla Arapça konuşuyorum, (karım) onlarla Uygurca konuşuyor. İkimiz birlikteyken Çince konuşuyoruz. Böylece çocuklarım üç farklı dil öğrendi.

Guangzhou'da birçok iş fırsatı var. Birçok Arap burada yaşıyor. Arap yemekleri veya Türk yemekleri sunan birçok restoran da var. Bu yüzden burayı seviyorum.

Burada Ocean Alliance Uluslararası Ticaret, Ocean Alliance Grubu adıyla kendi işimi kurdum. Şirketin adı, Çincede bir aşk taahhüdü anlamına geliyor.

Arapça bir atasözümüz var: Doğruluk her şeyden üstün gelir ve iş iyi niyet üzerine kuruludur. Tüm zorlukların üstesinden gelmeye kararlı olduğumuz sürece hiçbir şey imkansız değildir. Ayrıca sınır ötesi e-ticaret yapmaya başladım ve bir Facebook hesabı oluşturdum. Hesabı Çin kültürünü tanıtmak, Çin hikayeleri anlatmak ve Çin işletmelerinin seçkin ürünlerini tanıtmak için kullanıyorum.

Zaman geçtikçe, Guangzhou'da yavaş yavaş aidiyet duygum gelişti."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangzhou'dan bildiriyor.