Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin Tongzi ilçesi, "kare bambunun memleketi" olarak biliniyor. Son yıllarda Tongzi'de ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla kare bambu sektörünü geliştirmek için bu avantajdan faydalanılıyor.

İran: İsrail'in Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarının tekrarlanması önlenmeli İran: İsrail'in Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarının tekrarlanması önlenmeli

2020'den bu yana, Tongzi ilçesinde 1 milyon mu (yaklaşık 66.600 hektar) büyüklüğünde bir alanda kare bambu yetiştiriliyor. 2021'de bambu filizlerinin üretim miktarı 55.000 tona ulaştı ve üretim değeri 650 milyon yuan (yaklaşık 90 milyon ABD doları) oldu.

Üretim, işleme ve satışın entegre bir şekilde geliştirilmesini teşvik etmek için, geçtiğimiz günlerde deneme operasyonu amaçlı bir bambu filizi ticaret merkezi açıldı ve yerel kırsalın canlandırılmasına yeni bir ivme kazandırıldı.

JİANG JİNJİE, Guizhou Loushan Üretim ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı:

"Konserve bambu filizleri üretiyoruz. Bunlar, ulusal ihracat standartlarına göre üretilmiş, iki yıllık raf ömrüne sahip organik ürünler. Chengdu, Chongqing ve Shanghai'daki tüketiciler tarafından ilgiyle karşılanıyorlar."

Bambu filizi ticaret merkezinde, konserve kaynatma, hızlı dondurma yoluyla konserve, kurutma ve soğuk zincir dahil olmak üzere dört tam otomatik üretim hattı bulunuyor.

JİANG JİNJİE, Guizhou Loushan Üretim ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı:

"Kare bambu filizlerinin kısa sürede hasat edilmesi gerekiyor. Ticaret merkezi, çiftçilerden büyük miktarlarda taze bambu filizi satın alabilir ve mevcut bambu filizlerinin boşa gitmemesini sağlamak için bunları satabilir veya işleyebilir."

Ticaret merkezi ayrıca yerel bambu filizi ürünlerinin inovatif araştırma ve geliştirme sürecini destekleyerek rekabet güçlerini artırmayı hedefliyor.

Şu anda 42.000'den fazla yerel çiftçinin geçim kaynağı bambu filizi sektörüne dayanıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guiyang'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu