Kamboçyalı akademisyen Thong Mengdavid, Çin'in, Çin Komünist Partisi (ÇKP) liderliğinde sosyo-ekonomik gelişiminde büyük başarılar elde ettiğini ve insani ilerleme için yeni bir model yarattığını belirtti.

THONG MENGDAVİD, Punom Pen merkezli Asya Vizyon Enstitüsü Araştırma Görevlisi:

"Çin birinci yüzyıl hedefine başarılı şekilde ulaştı ve Kamboçya da dahil olmak üzere bütün barış sever ülkeler ve halklarla işbirliği yapmaya istekli.

Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor Çin'in Chang'e-6'sı Ay’dan aldığı örneklerle birlikte geri dönmeye hazırlanıyor

Çin Komünist Partisi (ÇKP), Çin halkının ülkeleri için benzersiz bir kalkınma ve modernleşme yolu inşa etmesine ve insani kalkınma için yeni bir model yaratmasına liderlik etti."

Uzman, Çin'in, ÇKP'nin liderliğinde, ulusal düzeyde iyi bir performans gösterdiğini, uluslararası düzeyde ise daha önemli bir rol oynadığını söyledi.

THONG MENGDAVİD, Punom Pen merkezli Asya Vizyon Enstitüsü Araştırma Görevlisi:

"Çin ulusal düzeyde, ülkedeki yoksulluğun mutlak şekilde ortadan kaldırılması, Kovid-19 ile mücadele, yeşil ve sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi ve geliştirilmesi gibi çok sayıda hedefe ulaştı. Uluslararası düzeyde ise Çin, ekonomik kalkınma ve toplumsal ilerleme için kilit önemdeki kurallara dayalı ticaret sistemini uyguluyor. Çin, ÇKP liderliğinde, büyük küresel ticaret ortağı haline geldi ve Çin'in ekonomik diplomasisi, komşularının siyasi ve sosyal sistemler, tarih, kültür ve kalkınma aşamalarına bakmaksızın kazan kazan anlayışı ve farklılıklara karşılıklı saygı yoluyla müreffeh, uyumlu ve barışçıl kalkınmayı paylaşmalarını sağlamak için güçlü önlemler aldı. Çok taraflılığın savunucusu olarak Çin'in, bölgesel barış ve istikrarın gelişimini daha da artırmasının yanı sıra halkın daha iyi düzeye gelmesi için sürdürülebilir ve kapsayıcı insan merkezli politikaları tartışmak ve önermek için hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının bağlantılılıklarını destekleyeceğini umuyorum."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Punom Pen'den bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu