Aws al-Bandar, cam boyamada uzmanlaşmış Iraklı bir sanatçı. Resimleri, Irak'ın kültürel mirasından esinlenmiş fikirleri yansıtıyor.

Al-Bandar, Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Adhamiyah mahallesindeki atölyesinde mavi kubbeler, eski evler ve geçimlerini sağlamak için çalışan kadın ve erkekleri yansıtan resimlerinden biri üzerinde çalışıyor.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

AWS AL-BANDAR, Sanatçı:

"Bu sanatın ortaya çıktığı 1990'lardan bu yana cam üzerine resim yapmada uzmanlaşıyorum; o dönemde Irak'a (uluslararası) ambargo uygulanıyordu ve boya bulmak çok zordu. Biz de yerel sanayide mevcut malzemeleri kullanarak pigment imal etmeye başladık."

Çocukluğundan beri cam boyası sanatı hayranı olan al-Bandar, bu sanatın estetiğiyle duyguları uyaran en esnek ve en mükemmel yaratıcı sanatlardan biri olduğuna inanıyor.

Irak'ta cam boyama alanına modern teknolojinin girmesine karşın al-Bandar, elle çizim yapmaya devam ediyor; çünkü sanatçının dokunuşlarının onun yaratıcılığını yansıttığını ve yeri doldurulamaz bir sanatsal değer kattığını düşünüyor.

Sanatçı aynı zamanda becerilerini pratiğe de döküyor.

AWS AL-BANDAR, Sanatçı:

"Çalışmalarımız, kapı, pencere ve kubbelerin süslenmesi alanını da içeriyor ve benim sanat yapıtlarım, özellikle Bağdat'ın kültürel mirasından süslemeler ve temalar arasında gidip geliyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Bağdat'tan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu