Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva Perşembe günü yaptığı açıklamada, IMF'nin Rusya ile Ukrayna arasında devam eden çatışmalar sürerken küresel büyüme tahminlerini revize edeceğini, bunun etkisinin bu yıl 143 ekonominin notunun düşürülmesine katkıda bulunacağını söyledi.

IMF Başkanı Georgieva, Rusya-Ukrayna çatışmasının ekonomik sonuçlarının "hızla en uzak noktaya" yayıldığını ve "dünyanın en savunmasız insanlarını vurduğunu" kaydetti.

Çin'de ÜFE Mart ayında yüzde 2,8 düştü Çin'de ÜFE Mart ayında yüzde 2,8 düştü

Georgieva, çatışmanın enerji ve gıda fiyatlarını artırıp enflasyonu yükselttiğini, bunun zaten daha düşük gelirle ve daha yüksek fiyatlarla mücadele eden yüz milyonlarca aileye zarar verdiğini ve eşitsizliği daha da artırma tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Ekonomiler arz kesintileri, yüksek enflasyon, rekor borç ve kalıcı belirsizlikle boğuşurken IMF, Ocak ayında yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm (WEO) raporunda yapılan bir güncellenmede, Omicron varyantındaki artış nedeniyle küresel büyüme tahminini 0,5 puan azaltarak yüzde 4,4'e düşürmüştü.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Washington'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu