Genel

Video: Fransız halkı bu kış enerji sıkıntısına hazırlanıyor

Abone Ol

Fransız halkı, Ukrayna'daki çatışmaların ardından Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışındaki düşüş nedeniyle bu kış enerji sıkıntısı için hazırlık yapıyor.

 JAMES, bir Paris sakini

"Kaloriferi 15 Ekim'de açıyorum ve derecesini çok yükseğe getirmeyeceğim. Uzun bir kazak giyeceğim. Yatağa girerken pijamalarım üzerimde olacak, bu sayede gece kaloriferi çalıştırmak zorunda kalmayacağım. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum." 

 DELPHINE, bir Paris sakini 

"Kaloriferim 10 santigrat dereceye ayarlı. Apartmanım merkezi ısıtılıyor, bu yüzden maalesef sıcaklığı kendim ayarlayamıyorum. Dairem Mayıs ayında ısıtılıyordu, ama Ağustos'ta öylesine sıcaktı ki. Yapabilsem, enerji tasarrufu için seve seve önlem alırdım, ama kaloriferimi veya sıcak suyumu kendim ayarlayamıyorum."  

CELINE, bir Paris sakini

"Geçen kıştan bu yana kaloriferi 18 santigrat derecenin üzerine çıkarmamaya çalışıyorum, çünkü anladığım kadarıyla aşırı tüketimin sınırı bu. Bana gelecek olursak, geçen sene faturalarım patladı. Bu yolla para tasarrufu yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bunu yapmazsanız ay sonunda faturalar bakımından her şey korkunç olabilir."   

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Çarşamba günü ulusuna seslenerek Fransa, Avrupa ve tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu krize karşı durma çağrısında bulundu. 

Macron, Fransa'nın hedefinin Ocak 2023'e kadar 45 nükleer reaktörü çalışır hale getirecek şekilde nükleer reaktör yapımına yeniden başlamak olduğunu söyledi. 

Macron krize karşı durmada üç eksen bulunduğunu söyleyerek bu üç ekseni; enerji tüketimini azaltmak, daha fazla nükleer enerji üretmek ve yenilenebilir enerjileri geliştirmek olarak sıraladı.  

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Paris'ten bildiriyor.