Filistinli görgü tanıkları, Filistinlilerin Çarşamba günü, Doğu Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'yla dayanışma için Batı Şeria'daki bir dizi kasaba ve şehirde grev yaptıklarını söyledi. 

Adının açıklanmasını istemeyen görgü tanıkları; Ramallah, Nablus, El Halil ve Beytüllahim'deki dükkan, üniversite ve okulların çoğunun kapalı olduğunu söyledi. 

Grev, Şuafat Mülteci Kampı yakınlarında bulunan İsrail ordusuna ait bir kontrol noktasına yapılan silahlı saldırıda bir İsrail askerinin ölmesi ve bir askerin de ciddi şekilde yaralanmasının ardından kampa tüm girişlerin İsrail tarafından kapatılmasına cevap olarak düzenlendi.    

İsrail ordusu sözcüsü, saldırganın 24 yaşında bir Filistinli olan ve Şuafat Mülteci Kampı'nda kalan Odai Tamimi olarak teşhis edildiğini söyledi.   

Sözcüye göre saldırı, İsrail ordusuna ait bir istihkam biriminin Tamimi'nin fırınını ve evini yıkmaya hazırlık olarak fırın ve evin ölçüsünü aldığı sırada gerçekleşti.   

 OSAMA AL-SHAAWANI, Yerel eylemci:

"Bu grev, Filistinli fraksiyonların, günlerdir çetin bir kuşatma ve yerleşimcilerin saldırılarından mustarip Şuafat kampındaki kardeşlerimizle dayanışmasının sonucu olarak gerçekleşmiştir."

 AZZAM MOHAMMED, Yerel eylemci:

"Bu kapatma, İsrail işgalinin Şuafat kampındaki halkımıza karşı yaşamı tüm yönleriyle etkileyen uygulamalarının bir sonucudur. Bu kapatmadan duyduğumuz memnuniyetsizliği ifade edelim ve Şuafat üzerindeki kuşatmayı kaldıralım."  

Şuafat Mülteci Kampı'nda yaşayanların Xinhua'ya isim vermeden telefonla verdikleri bilgilere göre, İsrail makamlarının, mülteci kampında ve Anata mahallesinde yaşayan 130.000'den fazla Filistinliyi topluca cezalandırmaya karar vermesiyle bu iki mahalledeki yaşam altüst oldu.     

İsrail medya kuruluşları, İsrail ordusunun Salı günü meydana gelen ve failinin olay yerinden kaçmayı başardığı bir silahlı saldırıda bir başka İsrail askerinin ölmesinin ardından Nablus kenti üzerindeki baskıyı artırma ve kente giriş ve çıkışları kapatma kararı aldığını bildirdi.   

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail ordusunun İsrail vatandaşlarının güvenliğinin sağlanabilmesi için Batı Şeria'da "terörizme" karşı operasyonlarının devam edeceğini söyledi. 

Çin'de perakende satışlar Ağustos'ta yüzde 2,1 arttı Çin'de perakende satışlar Ağustos'ta yüzde 2,1 arttı

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Ramallah'tan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu