Urla: Küçük bir kasabadan popüler bir turizm merkezine dönüşümün öyküsü Urla: Küçük bir kasabadan popüler bir turizm merkezine dönüşümün öyküsü
https://youtu.be/5iUAdtrGupc
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte Salı günü, Çin'in hediye ettiği ve başkent Manila'nın iki yoğun bölgesini birbirine bağlayan ikonik bir köprünün açılışını gerçekleştirdi.
RODRIGO DUTERTE, Filipinler Devlet Başkanı:
"Çin Halk Cumhuriyeti'ne güveni ve ülkemizdeki önemli altyapı projelerinin geliştirilmesine ortak olduğu için minnet ve şükranlarımı sundum."
Manila'daki iki yoğun bölgeyi birbirine bağlayan teknoloji harikası modern bir köprü olan Binondo-Intramuros Köprüsü, "İnşa Et, İnşa Et, İnşa Et" programı kapsamında Çin'in bağışladığı iki köprüden biri.
Toplam uzunluğu 680 metre olan proje, Manila metropolünün en işlek bölgelerini birbirine bağlayan dört şeritli 70 metre uzunluğunda ve 21.65 metre genişliğinde sepet kulplu çelik kemer köprünün yapımını kapsıyor.
Çin'in Filipinler Büyükelçisi Huang Xilian, yeni Binondo-Intramuros Köprüsü'nün Duterte'nin 2016'da iktidara gelmesinden bu yana Çin ile Filipinler arasında tamamlanan 16. hükümetten hükümete proje olduğunu söyledi.
HUANG XILIAN, Çin'in Filipinler Büyükelçisi:
"Binondo-Intramuros Köprüsü, 'İnşa Et, İnşa Et, İnşa Et' programı kapsamındaki en önemli noktalardan biri ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile 'İnşa Et, İnşa Et, İnşa Et' programı arasındaki sinerjinin bir başka kilometre taşını işaret ediyor."

Filipinler Bayındırlık Bakan Vekili Roger Mercado, köprünün günde 30.000 sürücüye hizmet verebileceğini söyledi. Köprü ayrıca yayalar ve koşu yapanlar için güvenlik korkuluklarıyla ayrılmış bir kaldırıma ve motorsuz taşıtlarla ulaşımı teşvik etmek için bisikletlilere ayrılmış bir şeride sahip.
Geceleri aydınlatılan yeni köprünün, Manila'nın güzel bir manzarasını arayanlar için yeni bir simge yapı ve turistik cazibe noktası olması bekleniyor.
İki projeden ilki olan ve Makati ve Mandaluyong şehirlerini birbirine bağlayan Estrella-Pantaleon Köprüsü 2021'de tamamlanmıştı. Dört şeritli köprü günde 50.000 sürücüye hizmet veriyor.
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Manila'dan bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI