Genel

Video: Çinli temsilci: OHCHR ABD'nin insan hakları ihlallerini araştırmalı

Abone Ol

Çinli temsilci Perşembe günü Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden (OHCHR), ABD'nin insan hakları ihlallerini araştırmasını ve bunlara ilişkin raporları yayınlamasını istedi.

 DAİ BİNG, Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı:

"Her ülkenin insan hakları davası kendi ulusal şartlarına ve halkının ihtiyaçlarına dayanmalıdır. Bir ülkedeki insan haklarının kalitesi hakkında en büyük söz hakkı o ülke halkınındır. Çin, insan hakları konusunda kendisine tepeden bakan söylemleri kabul etmiyor ve insan hakları sorunlarının politize edilmesini ve bu konuda çifte standart uygulanmasını reddediyor."

Temsilci, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer birkaç ülkenin insan haklarında kendi kötü sicilleriyle yüzleşmelerini ve bunları ele almalarını istedi.

 DAİ BİNG, Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı:

"Bugün Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Japonya ve diğer birkaç ülke yaptıkları açıklamalarda, kendi berbat insan hakları sicillerini görmezden gelirken çatışmalar yaratmak için gelişmekte olan ülkelere suçlamalar yöneltiyor. Bu bir kez daha, onların insan haklarını başka ülkelerin iç işlerine müdahale için bir bahane olarak kullanma yönündeki siyasi gündemlerini gösteriyor. Böylesine bir ikiyüzlülük ve çifte standarda sahip bu ülkeler gerçekte uluslararası insan haklarında işbirliğinin en büyük sabotajcılarıdır."

  

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri BM Genel Merkezi'nden bildiriyor.