Çin'in Tiangong Uzay İstasyonu'nda bulunan taykonotlar Çarşamba günü ilk kez Wentian laboratuvar modülünden bir bilim dersinin canlı yayını gerçekleştirerek uzayda pirinç yetiştirme konusunda kaydedilen en son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

LİU YANG, Çin'in Shenzhou-14 astronotu:

"Pirinç bitkilerimizi nerede tuttuğumuzu biliyor musunuz? Size göstereyim. 70 günlük bir büyüme sürecinden sonra pirinç tohumlarımız gelişerek pirinç bitkisi halini aldı. Bu deneyin önemli bir hedefi, tohumdan tekrar tohum elde edilinceye kadar tüm yaşam döngüsü boyunca uzayda pirinç yetiştirmek."

Arabidopsis ve pirinç bitkilerinin tohum örnekleri, Temmuz ayında uzaya gönderilen laboratuvar modülünün yaşam ekolojisi deney dolabına yerleştirildi. Uzayda bitki büyütme deneyleri, Dünya'dan alınan talimatlar doğrultusunda 29 Temmuz'da başlatıldı.

İran yeni yaptırımlar nedeniyle Batılı ülkeleri kınadı İran yeni yaptırımlar nedeniyle Batılı ülkeleri kınadı

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Moleküler Bitki Bilimlerinde Mükemmellik Merkezi'nden araştırmacı Zheng Huiqiong, Wentian laboratuvar modülünde yürütülen pirincin yaşam döngüsü deneyinin başarılı olacağını ve uzayda tahıl üretimi konusunda kuramsal kılavuzluk sağlayacağını umuyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu