Çin'in önde gelen otobüs üreticisi Yutong, genel merkezinin bulunduğu Çin'in orta kesimindeki Zhengzhou kentinde, "5G destekli akıllı mobilite çözümü"nü hayata geçirdi. Yutong, sistemin tanıtımı kapsamında, otobüslerin insan müdahalesi olmadan park ettiği, şarj olduğu, hareket ettiği ve terminalden ayrıldığı akıllı bir otobüs terminalini sergiliyor.

 WANG SHUO, Zhengzhou Yutong Otobüsleri Ltd. Şti. Ürün Müdürü:

"Yüksek teknolojilerin desteği sayesinde bu akıllı otobüs terminali mevcut yönetim sisteminin yerini alabilir. Akıllı zaman planlaması ve otonom şarj işlevlerini gerçekleştirebilir. Arkamızdaki otobüse, 360 kilovatlık yüksek güçlü şarj bataryası kullanan yüksek güçlü şarj teknolojisi kurulmuş durumda. 15 dakikada şarj edilebiliyor ve bu şarjla 100 kilometre katedebiliyor."

Akıllı mobilite çözümü, büyük veri, bulut bilişim ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni mobilite altyapıları üzerine inşa edildi.

 WANG SHUO, Zhengzhou Yutong Otobüsleri Ltd. Şti. Ürün Müdürü:

"Bu, akıllı beyin olarak da adlandırılabilecek bulut kontrol platformudur. Platform, kendi kendini inceleme, öngörücü bakım, uzaktan yazılım güncellemesi sisteminin yanı sıra otonom park etme, otonom şarj ve tek tuşla sevkiyat imkanı sunuyor."

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Akıllı araçların yanı sıra akıllı yollar da var. Halen, Zhengzhou'da Haziran 2020'de deneme işletmesine alınan 1 Numaralı otopilot otobüs hattındaki akıllı sürüş güzergahı boyunca 34 adet uzay kapsülü şeklinde otobüs durağı bulunuyor. Otopilot otobüsü, otopilot sürüşü, araçların interneti, platform denetimi, güvenlik kontrolü ve otonom kapı çalıştırma ve park sistemleri gibi teknolojilerin bir bileşimine sahip.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Zhengzhou'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu