Çin'in kuzeydoğusunda yer alan, Rusya ve Kuzey Kore ile sınır komşusu olan Hunchun şehrinde, canlı yayın uygulamaları sınır ötesi e-ticareti artırıyor.

Canlı yayın uygulamalarını kullanan birçok yayıncı, gelişen e-ticaret sektörüne katıldı.

 ZHANG XİAOHUAN, Hunchun şehrinden bir yayıncı:

"Hunchun'un e-ticaret sektörü, Yanbian Kore Özerk İli'nin en iyileri arasında yer alıyor. Genelde tarım ürünleri ve yan ürünler ile Rus malları satıyoruz. Ülkenin her yerinden takipçilerimiz var."

Yerel yönetim, e-ticaretin gelişimini teşvik etmek için sınır ötesi bir e-ticaret endüstri parkı inşa etmek gibi bir dizi destekleyici önlem aldı.

ZHANG XİAOHUAN, Hunchun şehrinden bir yayıncı:

"Canlı yayın yapan birçok kişi, büyük işletmelerle doğrudan bağlantı kurabileceğimiz Kuzeydoğu Asya Sınır Ötesi E-ticaret Endüstri Parkı'na yerleşti."

ZHANG QİUYAN, Epinduo Sınır Ötesi E-ticaret Hizmeti Limited Şirketi Başkanı:

"E-ticaret endüstri parkı, işletmelere büyük destek ve tanıtım imkanı sağladı. Canlı yayıncılar bizimle işbirliği yapmak istiyor. Burada işimizi daha büyük ve daha güçlü hale getireceğiz."

İstatistikler, Hunchun'da bu yıl Ocak-Kasım arası sınır ötesi e-ticaret ithalat ve ihracat hacminin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52,7 artışla 2,75 milyar yuana (yaklaşık 400 milyon ABD doları) ulaştığını gösteriyor.

Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Changchun'dan bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu