Çin, devam eden dünyanın en büyük inşaat makineleri ticaret fuarı Bauma 2022'ye katılan ülkeler arasında sergi alanı açısından ilk 10 arasında bulunuyor.

Almanya'nın Münih kentinde 24-30 Ekim tarihleri arasında 33. kez düzenlenen fuar, 414.000 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 614.000 metrekarelik sergi alanında yaklaşık 60 ülke ve bölgeden 3.100'den fazla katılımcıyı biraraya getiriyor.

Organizatörlerin verdiği bilgilere göre fuarda ziyaretçiler, çok sayıda ekskavatör, damperli kamyon, asfalt dökme makineleri ve karıştırma kulelerinin yanı sıra 30'dan fazla vinçten oluşan bir "vinç ormanıyla" karşılaşıyor.

Bu yıl Almanya, İtalya ve Türkiye'den katılımcıların yanı sıra XCMG, Sany, Zoomlion ve Sunward gibi yaklaşık 90 Çinli şirket etkinliğe katılıyor.

Messe Muenchen CEO'su Stefan Rummel, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Bu, Çin'in fuara katılan ülkeler arasında ilk 10'a girmesini sağlıyor" diye konuştu.

Rummel, "Çinli şirketlerin bize bu kadar güven duymaya ve Münih'teki Bauma'yı önde gelen sektör platformu olarak görüp kullanmaya devam etmesi bizi memnun etti" dedi.

Almanya Makine Mühendisliği Endüstrisi Birliği'ne göre Alman inşaat ekipmanları sektörünün cirosu 2021 yılında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18'lik artışla 12,4 milyar euroya (12,2 milyar ABD doları) çıktı.

Sektör gelirlerinin üçte ikisi, birlikte nominal satışların yüzde 75'ini oluşturan Çin, Avrupa ve ABD'ye yapılan ihracatlardan geldi.

Birlik, Çin'e yapılan ihracatta hafif bir düşüş görülmesine karşın ülkenin, Alman yapımı inşaat ekipmanları için en büyük tek pazar konumunu sürdürdüğünü belirtti.

ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı ABD'nin Georgia eyaletinde liseye silahlı saldırı düzenleyen şüpheli mahkemeye çıkarıldı

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Münih'ten bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu