Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü

Tatlı aromalı koyu demlenmiş bir çay olan Pu'er çayı ile ünlü olan, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Pu'er kenti, Çin'in kahve başkenti olarak kendisine isim yapıyor.

2021 yılında 668.000 mu (yaklaşık 44.530 hektar) kahve ekim alanına sahip olan Pu'er kentinde, 46.000 ton kahve çekirdeği ile ülkedeki en yüksek verim alındı.

Bu, yerel yönetimin, destek endüstri olarak kahve ekimi ve işlenmesini geliştirme çabaları sayesinde oldu.

Pu'er kenti 2019'da, kahve üreticileri, işletmecileri ve yetiştiricileri üzerindeki yükün azaltılması ve sektörün sürdürülebilirliğinin ve sağlıklı gelişiminin desteklenmesi amacıyla kentteki yeşil kahve çekirdeklerinin fiyatlandırılması için pilot bir sigorta programı başlattı.

Yerel yönetim, imtiyazlı politikalar sunmanın yanı sıra yerel kahve endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini hızlandırmak için kahve çekirdeklerinin işlenmesiyle de yakından izliyor.

WANG WEİ, Yerel uluslararası kahve ticaret merkezinde yönetici:

"Örneğin, işletmelerin ekipmana olan yatırımlarını azaltmalarına yardımcı olabilecek bu büyük ölçekli ortak fırınlama üretim hattını kurduk. Ekipmanlarımızı vardiya usulüyle kullanabilirler. Ayrıca profesyonel teknisyenlerini, kahve çekirdeklerini işlemeleri konusunda onlara teknik rehberlik sağlamak amacıyla davet ediyoruz. Böylece ürünlerinin marka değerini ve kalitesini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz."

Yunnan eyaletindeki kahve ekim alanı ve kahve üretimi, ülke toplamının sırasıyla yüzde 98 ve yüzde 99'unu oluşturuyor.

Çin'de son yıllarda kahve endüstrisi hızla gelişirken, endüstriye daha fazla yatırım yapılıyor.

WANG RUİXİNG, Kahve dükkanı sahibi:

"Yunnan kahvesinin özelliği pek çok şekilde kullanılıyor olması. Yüksek kaliteli içecekler yapmak için çok uygun. Dolayısıyla bunun Yunnan kahvesinin potansiyellerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Kahve sektöründeki birçok insan son iki yılda, Yunnan kahvesinin araştırılması ve geliştirilmesine yatırım yaptı, bu yüzden sektörün her geçen gün daha iyiye gideceğine inanıyoruz."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kunming'den bildiriyor.

Editör: Nur Çuhacıoğlu