Türkiye'deki asırlık sinoloji geleneğini gözler önüne seren eser: Türkiye'de Sinolojinin Doğuşu Türkiye'deki asırlık sinoloji geleneğini gözler önüne seren eser: Türkiye'de Sinolojinin Doğuşu
https://www.youtube.com/embed/LQsm9vLMbUU
GUO YİFAN, Xinhua muhabiri
"Bugün 26 Mart, Çin'in güneyindeki Guangxi'de 132 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağının Pazartesi öğleden sonra düşmesinin ardından başlayan kurtarma çalışmalarının 6. günü. Şimdi, ekskavatörler tepede yeni bir yol açıyor. Sıcaktan dolayı çok sayıda sivrisinek var. Kurtarma ekibine sivrisinek kovucular ve diğer malzemeler dağıtılıyor. Ana kaza alanı, sağ kalmış olabilecek kişiler ve ikinci kara kutuyu arama çalışmalarına yönelik tüm çabalar sarf edildikten sonra kazılacak. Bu alanda arazi araştırması ve sığ yüzey kazısı yapıldı."
GUO ZHAOLİANG, CCCC İkinci Karayolları Mühendislik Limited Şirketi
"Şimdi asıl görev bir yol açmak. Altı ekskavatör, 40'tan fazla servis aracı, iki yükleyici ve bazı kurtarma araçlarını kullanıyoruz. Olay yerinde 100'den fazla kişi çalışıyor ve 100'den fazla kişi de perde arkasında kurtarmaya destek veriyor. Kurtarma çalışmaları devam ederken, özellikle büyük ekskavatörler ve büyük yükleyiciler olmak üzere ekipmanları artırmaya devam edeceğiz."
China Eastern Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağı Pazartesi öğleden sonra Guangxi'nin Tengxian ilçesinin dağlık bir bölgesinde düştü. Şu ana kadar kazadan kurtulan kimse bulunamazken, bir kara kutu  kurtarılmış durumda.
Bölgedeki 200.000 metrekarelik alan arama kurtarma kapsamına dahil edildi ve kurtarma çalışmalarına 2.200'den fazla kişi katıldı.
Ana kaza alanında motor şanzımanı ve ana iniş takımı kalıntıları bulundu.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri uçağın düştüğü Tengxian ilçesinden bildiriyor.

Editör: İRFAN KARSLI