Amerikalı bir uzman, Çin'in Kovid-19'u görece hızlı ve daha küçük ekonomik kayıplarla kontrol altına alabildiğini söyledi.

WİLLİAM JONES, ABD'de yayınlanan Executive Intelligence Review dergisinin Washington bürosu şefi:

Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü Nijerya'da otobüsle kamyon çarpıştı: 40 ölü

"(Kovid-19'u) görece hızlı bir biçimde kontrol altına alabildiklerini düşünüyorum. Ayrıca bundan kaynaklı ekonomik kayıplar olabileceğinden çok daha azdı. Sanırım bununla kazandılar. Belki kısa vadede dışarıdan insanlar 'Biz çalışmaya devam ediyoruz, bunları yapıyoruz ama Çin'de karantinalar ve diğer şeyler var' diyecekler. Ama sonra oradaki insanlar daha uzun süre hasta olacaklar ve Çin'den daha fazla can kaybı olacak. Bu, Çin'in yaptığı şeyin ne kadar etkili olduğunu gösterdi ve muhtemelen diğer politikaların vereceğine kıyasla Çin ekonomisine en az zararı verdiğini gösteriyor.

Bence Çin bu gayretlerinde başarılı oldu. İşlerin ilerlediğini gerçekten hissediyorlar. Hayat ilerliyor. Burada Amerika Birleşik Devletleri'nde bunu hissetmiyoruz, bu yüzden tüm bu siyasi hoşnutsuzluklar devam ediyor, bu yüzden mutluluk arayışı orada değil. Ama insan hakları bundan ibaret. İnsanlarla ve esasen insanların geçim kaynaklarıyla ilgisi var. Durumları daha mı iyi? Daha mı iyisini yapıyorlar? Sizin işe uygunluğunuzu biliyorlar mı? Yaptıklarından memnunlar mı? Bu tür şeyler. Bunu bir kişisel karar olarak kullanırsanız, Çin listenin başındadır. Amerika Birleşik Devletleri gerçekten biraz inişte, çünkü bu hissi kaybettik. Devlet, halkın genel refahı için çalışmak zorunda. Ama politikacılarımız bunu anlamıyor. Ne seçmenler ne de hükümetteki herhangi biri onları bu konuda sınamıyor. Üzücü bir durum. Ama bence bu işin insan hakları yönü. Ve bence Çin, insanların geçimini sağlama konusunda mükemmel bir iş çıkardı."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Washington'dan bildiriyor. 

Editör: Nur Çuhacıoğlu