Ekonomi

Venezuela'nın ham petrol üretimi günde 1 milyon varili aştı

KARAKAS, 25 Aralık (Xinhua) Böylece üretim bir yıl önce kaydedilenin iki katına çıktı. El Aissami Noel mesajında, ABD hükümetinin bu Güney Amerika ülkesine uyguladığı onlarca...

Abone Ol

KARAKAS, 25 Aralık (Xinhua) Böylece üretim bir yıl önce kaydedilenin iki katına çıktı. El Aissami Noel mesajında, ABD hükümetinin bu Güney Amerika ülkesine uyguladığı onlarca yaptırıma rağmen bu rakama ulaşıldığını söyledi. Venezuela Petrol Bakanı, "ABD'nin korkunç ablukasının tehditlerine rağmen burada haysiyetle ve mücadelenin ön safında duran insanlar var: Petrol işçi sınıfı" dedi.

Venezuela devlet petrol şirketi 2020 yılının sonunda günlük 500.000 varil üretim seviyesine ulaştığını bildirmişti fakat bu yılın Kasım ayının sonunda üretim günlük 876.100 varile çıktı. Venezuela hükümeti, 2014 yılından 2019 yılına kadar ülkenin döviz kazancında yüzde 99'luk bir düşüş yaşadığını bildirdi. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 2020 yılının Eylül ayında "ülkenin 2014 yılında petrol satışından elde ettiği her 100 ABD doları veya euronun bugün birden azını elde ettiğini" söyledi. Hükümete göre, ülkede üretimin çeşitlendirilmesi ve Venezuela petrol faaliyetlerinin rehabilitasyonu sayesinde bir ekonomik toparlanma aşaması başladı.