Basın toplantısında konuşan Seibert, düşüş gösteren enfeksiyon rakamları ve büyük bir ivmeyle devam eden aşılama kampanyasının "(ülkeyi) gerçekten güvende hissettirebilecek iyi haberler" olduğunu söyledi. Federal hükümetin hastalık kontrol ve önleme kurumu olan Robert Koch Enstitüsü'ne göre ülkedeki günlük enfeksiyon sayısı düşmeye devam ediyor. Kurum, günlük yeni vaka sayısının Pazartesi günü geçen haftaya göre yaklaşık bin 500 azalarak 5 bin 412 olduğunu duyurdu.

Seibert, gelişmelere rağmen çok aceleci davranmamanın önemli olduğunu söyledi. "Geçen yılki gibi rahat bir yaz mevsiminin keyfini çıkaracak şartlara henüz ulaşamadık" diye vurgulayan Seibert, hedefin hala Almanya'da enfeksiyon sayısını önemli ölçüde azaltmak olduğunu sözlerine ekledi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Alman Sözcü, bir yıl önce ülke genelinde yedi günlük Kovid-19 vaka sıklığının 100 bin kişide sadece 5 olduğunu hatırlattı. Robert Koch Enstitüsü'ne göre bu sayı Pazartesi günü yaklaşık 83'tü. "Henüz varmak istediğimiz noktada değiliz" diyen Seibert, maske takmak, mesafeyi korumak, test yaptırmak ve Kovid*19 uyarı uygulamasını kullanmanın pandemi ile mücadelede önemli olmaya devam ettiğini kaydetti.Robert Koch Enstitüsü'ne göre Almanya'da bugüne kadar yaklaşık 3,6 milyon Kovid-19 vakası ve 86 bin 160 can kaybı kayıtlara geçti.

Editör: İRFAN KARSLI