Çin'in ekonomi üretimi sel dönemine rağmen artışını sürdürdü Çin'in ekonomi üretimi sel dönemine rağmen artışını sürdürdü

BEİJİNG, 7 Şubat (Xinhua) -- Çin Uluslararası Sermaye Şirketi'nin Baş Analisti Peng Wensheng, geçtiğimiz günlerde Xinhua'ya verdiği röportajda, "2022'de Çin'in sermaye piyasası için fırsatlar, zorluklardan daha ağır basıyor" dedi. Peng, ülkenin inovasyon çalışmaları ile büyümeyi istikrara kavuşturacak politikaları sayesinde canlılığın daha da artacağını ve Çin'in sermaye piyasasının potansiyelinin açığa çıkarılacağını belirtti.

Çin Renmin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Liu Yuanchun, 2022'de küresel finans piyasasındaki belirsizliklere rağmen, Çin'in sermaye piyasasının sürdürülebilir ve sağlam kalkınma için gerekli temele ve koşullara hala sahip olduğunu söyledi. Liu, daha fazla likidite desteği ve devam eden reformların Çin'in sermaye piyasasının sağlam gelişimini sürdürmesine yardımcı olacağını söyledi.

Çin ekonomisinin istikrarlı büyüme ivmesinin sermaye piyasası gelişimi için sağlam bir temel oluşturduğunu belirten Liu, bazı değerlendirme kuruluşlarının Çin'in ekonomik büyümesinin yüzde 5,2 ile 5,6 arasında değişeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Çinli yetkililer, azalan talep, arz şokları ve zayıflayan beklentilerden oluşan "üçlü bir baskının" altını çizmiş ve ekonominin yönünün belirlendiği bir toplantıda 2022'nin ekonomik çalışmalarında istikrarın öncelikli olacağını belirtmişti. Liu, bu üçlü baskıya rağmen, bu yıl Çin ekonomisinin azalan işsizlik, genel olarak istikrarlı seyreden emtia fiyatları ve gelişmiş teknolojik inovasyonlar sayesinde istikrarlı büyüme ivmesini büyük olasılıkla sürdüreceğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI