Dünya

Uzman: Çin'in yoksulluğu azaltma modeli Afrika için yol gösteriyor

Etiyopya'daki Addis Ababa Üniversitesi'nde kamu politikası dersleri veren Costantinos Bt. Costantinos, Xinhua'ya verdiği mülakatta, "Çin modeli sadece insanları yoksulluktan k...

Abone Ol

Etiyopya'daki Addis Ababa Üniversitesi'nde kamu politikası dersleri veren Costantinos Bt. Costantinos, Xinhua'ya verdiği mülakatta, "Çin modeli sadece insanları yoksulluktan kurtarmakla kalmıyor, ülkenin gayri safi yurt içi hasılası (GSYİH) ve kalkınmışlık düzeyi de yoksulluğu azaltma programıyla uyumlu hale geliyor" dedi.

Costantinos, "Ekonomik kalkınma ve iyi bir ekonomik yönetim olmaksızın hiçbir ülkenin ya da belirli bir ulusun yoksulluğunu azaltmanın yolu yok. Çin modeliyse Afrika'nın takip etmesi için çok iyi bir yol sunuyor" diye konuştu.

Afrika Birliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Kurulu'nda ekonomi danışmanı olarak görev yapan uzman, Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun Afrika ile Çin'in yoksulluğu azaltma konusundaki deneyimlerini paylaşması için mükemmel bir platform olabileceğini söyledi.

Yoksulluğun azaltılması konusunda Çin'in büyük bir deneyimi bulunduğunu ve bu hedefe ulaşmak konusunda diğer ülkelerle işbirliğine istekli olduğunu belirten Costantinos, Çin'in yüz milyonlarca insanı yoksulluktan kurtarmadaki büyük başarısının da altını çizdi

Çin'in Güney-Güney İşbirliği aracılığıyla yoksulluğu azaltmak yönündeki küresel çabalara katkı sunulması için ilham verdiğini kaydeden Costantinos, "Çin'in kaynaklara sahip olması nedeniyle Güney-Güney İşbirliği'nin Çin tarafından yürütülmesi çok önemli. Çin'in katılımı Afrika'yı çok ama çok güçlü bir şekilde destekleyebilir" ifadelerini kullandı.