Yurt

Uydu görüntüleriyle Kabil'in geçmişi ve bugünü

Geçmiş ve bugün: Uydu görüntüleri, Taliban güçlerinin Pazar günü başkente girmesinin ardından Kabil Uluslararası Havalimanı'na akın eden Afganların içinde bulunduğu kaotik dur...

Abone Ol

Geçmiş ve bugün: Uydu görüntüleri, Taliban güçlerinin Pazar günü başkente girmesinin ardından Kabil Uluslararası Havalimanı'na akın eden Afganların içinde bulunduğu kaotik durumu gösteriyor. Savaşın patlak vermesinden korkan birçok insan ülkeyi terk etmeye çalışıyor.

Uydu görüntüsü, Kabil Uluslararası Havalimanı'nda bulunan uçak kalkış alanını geçerek havaalanı pistinde toplanan Afganları gösteriyor, 16 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
İkili fotoğrafta, Kabil Uluslararası Havalimanı'nın güneyindeki kavşağın 16 Ağustos ve 2 Ağustos 2021'de çekilen uydu görüntüleri karşılaştırılıyor. 2 Ağustos'ta çekilen sağdaki görüntüye kıyasla, 16 Ağustos'ta çekilen soldaki görüntü, Kabil Uluslararası Havalimanı yakınında daha az araç ve daha fazla insan kalabalığı bulunduğunu gösteriyor. (Fotoğraf: Xinhua)
İkili fotoğrafta, Afganistan'daki ABD Büyükelçiliği'nin yakınındaki kavşağın 16 Ağustos ile 2 Ağustos 2021'de çekilen uydu görüntüleri karşılaştırılıyor. 2 Ağustos'taki daha tenha ve düzenli trafiğe kıyasla 16 Ağustos'ta çekilen görüntüde ciddi bir trafik yoğunluğu görülüyor. (Fotoğraf: Xinhua)