Politika

USA Today: Biden; enflasyon, Kovid-19 ve silahlı şiddet konularında halkın onayını kaybediyor

NEW YORK, 13 Aralık (Xinhua) USA Today, Amerikalıların en büyük endişe kaynağı olarak artan enflasyonu gösterdiğini belirtti. Araştırmaya göre Biden'ın enflasyon konusundaki y...

Abone Ol

NEW YORK, 13 Aralık (Xinhua) USA Today, Amerikalıların en büyük endişe kaynağı olarak artan enflasyonu gösterdiğini belirtti. Araştırmaya göre Biden'ın enflasyon konusundaki yaklaşımını Amerikalıların yüzde 28'i onaylarken, Amerikalıların çoğunluğu yani yüzde 69'lık bir kesim ise onaylamıyor. Biden'ın, ekonomik toparlanmayı ele alış tarzını onaylayan Amerikalıların oranlarında da düşüş yaşandı. Biden, Ekim ayında Amerikalıların yüzde 47'sinin onayını alırken, bu oran Aralık ayında yüzde 41'e geriledi.

Biden'ın ekonomiye yaklaşımını onaylamayanların oranlarında da artış yaşandı. Araştırmaya katılan Amerikalıların yüzde 57'si Biden'ın ekonomi yaklaşımını onaylamadığını söyledi. Bu oran Ekim ayında yüzde 53 idi. Omicron varyantının ülkede yayılmasının ardından maske kullanımının tekrar zorunlu hale getirilmesi, seyahat kısıtlamalarının başlaması ve üçüncü dozun tekrar gündeme gelmesiyle Amerikalıların pandemiyle mücadelede Biden'a duydukları inanç da büyük darbe aldı. Amerikalıların çoğunluğu (yüzde 53) Biden'ın bu konudaki yaklaşımını onaylamaya devam etse de yüzde 45'lik kesim bu yaklaşımı onaylamıyor.

Mart ayında Amerikalıların yüzde 72'sinin Biden'a onay verdiği düşünülürse bu, yaklaşık 20 yüzde puanlık bir düşüşe işaret ediyor. ABD'de bu yıl silahlı şiddet vakaları ve ölümlerde artış yaşanması nedeniyle silahlı şiddet ve suç konusuna Biden'ın yaklaşımını onaylayanların oranında düşüş görüldü. Biden'ın Ekim ayından bu yana bu iki konuya yaklaşımında aldığı onay 7 yüzde puan düştü. ABC News/Ipsos araştırmasına göre Biden'ın silahlı şiddet konusuna yaklaşımını Amerikalıların 3'te 2'si onaylamazken, yüzde 32'si onaylıyor. Amerikalıların sadece yüzde 36'sı Biden'ın suça yaklaşımını onaylarken yüzde 61'i onaylamıyor. Her iki onay düzeyi, Biden'ın göreve gelmesinden bu yana kaydedilen en düşük düzeyde bulunuyor. Araştırma, 10-11 Aralık tarihlerinde rastgele seçilen 524 Amerikalıyla, yüzde 5'lik bir hata payıyla gerçekleştirildi.