Çin

Ürdün'de Çin'in uygun fiyatlı elektrikli araçlarına talep arttı

Abone Ol

AMMAN, 12 Temmuz (Xinhua) -- Ürdün Serbest Bölge Yatırımcı Komisyonu'na göre, Çin otomobilleri 2023'ün ilk yarısında Ürdün'ün ithal elektrikli araç (EV) piyasasında çoğunluğu ele geçirdi. Komisyon Araç Sektörü Sekreter ve Temsilcisi Jihad Abu Nasser, Ocak ile Haziran ayları arasında dış ülkelerde üretilen yaklaşık 16.000 elektrikli aracın Ürdün'ün iç kesimindeki Zerka valiliğinde bulunan önemli bir serbest ticaret bölgesine giriş yaptığını söyledi. Nasser, kısa süre önce Xinhua ile yaptığı söyleşide, bu araçların yaklaşık yüzde 80'inin Çin'de üretildiğini ve bu araçların özellikle son iki yılda Ürdün piyasasında performans ve değerlerini kanıtladığını belirtti. Temsilci, Çin yapımı elektrikli araçların, fiyat uygunluğu, performans ve güvenilirlik arasındaki denge yüzünden popüler olduğunu kaydetti. Nasser, Ürdünlü müşterilerin EV'lerin batarya ömrüne de yüksek değer atfettiğini ve Çin'in bu alandaki teknoloji avantajının, markalarının öne çıkmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün Serbest Bölge Yatırımcı Komisyonu Araç Sektörü Sekreter ve Temsilcisi Jihad Abu Nasser, Xinhua ile söyleşi yapıyor, 6 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Mohammad Abu Ghosh/Xinhua)

Nasser, Ürdün'de benzinli otomobillere yönelik gümrük izinleri yılın ilk altı ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 düşerken dizel otomobillere yönelik gümrük izinlerin yüzde 27,7 azaldığını söyledi. Bu değişim, emisyonları azaltmak isteyen Ürdün hükümetinin, hibrit otomobillere yüzde 55 ve benzinli otomobillere yüzde 95 oranında özel vergi uygularken elektrikli araçlara yüzde 10 düzeyinde daha düşük vergi uygulamasıyla da destekleniyor. Nasser, yerelde kalite ve sağlamlığa olan talebin sürmesi halinde, önümüzdeki dönemlerde elektrikli araçlara yönelik büyük ithalat talebinin uzun vadede Çin yapımı elektrikli araçların popülerliğini destekleyeceğini söyledi. 

Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün Serbest Bölge Yatırımcı Komisyonu Araç Sektörü Sekreter ve Temsilcisi Jihad Abu Nasser, Çin yapımı bir elektrikli araçla poz veriyor, 6 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Mohammad Abu Ghosh/Xinhua)