AMMAN, 21 Mart (Xinhua) -- Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, El-Şamali bu açıklamayı Parlamento Ekonomi ve Yatırım Komitesi ile düzenlenen toplantı sırasında yaptı. Bakan, buğdayın küresel fiyatındaki ani yükselişe rağmen Ürdün'ün ekmek fiyatlarını artırmayacağını belirtti. Bakanlığa göre, Ürdün'ün aylık buğday tüketimi yaklaşık 80 bin ton ve ülkede ayda yaklaşık 60 bin ton arpa tüketiliyor.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

Ürdün'ün, bir yıldan fazla yetecek tahıl stoğuna sahip tek Arap ülkesi olduğunu belirten El-Şamali, ülkenin 18 aylık tüketime yetecek kadar buğday depolama kapasitesine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Amman Ticaret Odası Başkanı Halil Hac Tevfik toplantıda küresel fiyatlardaki aralıksız yükselişin emtia fiyatlarında da yeni artışlara yol açacağını söyledi ve tüccarlar arasında rekabet gücünü artırmak için stratejik stoğun güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Tevfik, Ürdün'ün özel sektör aracılığıyla yılda yaklaşık 4 milyon ton gıda maddeleri ithal ettiğini ve bunun ülkenin gıda ihtiyacının yaklaşık yüzde 85'ini oluşturduğuna işaret etti.

Editör: İRFAN KARSLI