AMMAN, 25 Eylül (Xinhua) -- Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da bulunan vatandaşlarına güvenlikleri için ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Süfyan el-Kudat Salı günü yaptığı açıklamada, bakanlığın Ürdün vatandaşlarını etkileyen gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Kudat, Lübnan'daki tüm Ürdünlülerin güvende olduğunu teyit etti ancak derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısını yineledi.

Kanada ve ABD, Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki sınır anlaşmazlığını müzakere edecek Kanada ve ABD, Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki sınır anlaşmazlığını müzakere edecek

Bakanlık istatistiklerine göre, Lübnan'da yaklaşık 2.600 Ürdün vatandaşı bulunuyor, ancak gerçek sayı 4.000'e yakın olabilir. İsrail, Pazartesi ve Salı günleri 2006 yılından bu yana Lübnan'a yönelik en kapsamlı hava saldırılarını gerçekleştirerek, ülke genelinde 550'den fazla kişinin ölümüne ve 1.800'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırılardaki yoğun tırmanış, İsrail ile Hizbullah arasında tam ölçekli bir çatışma olasılığına ve diğer ülkelerin de olaya dahil olabileceğine dair endişeleri artırdı.

Kaynak: rss