Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

AMMAN, 12 Ağustos (Xinhua) -- Ürdün Kralı II. Abdullah, Ürdün'ün hiçbir tarafın savaş alanı olmasına izin vermeyeceklerini ve Ürdün halkının yaşamlarına yönelik hiçbir tehdide hoşgörü göstermeyeceklerini vurguladı. Abdullah söz konusu açıklamayı Pazar günü ABD Kongresi heyetiyle başkent Amman'da gerçekleştirdiği toplantıda yaptı. Haşimi Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Ürdün kralı toplantıda kapsamlı bir bölgesel savaşı önlemek üzere bölgede gerilimin düşürülmesine ve kapsamlı bir sükunetin tesisine yönelik azami çaba gösterilmesi çağrısı yaptı. Açıklamada Gazze'ye yönelik savaşın sürmesi halinde çatışmanın genişleyerek bölgenin istikrarını tehdit edeceğini kaydeden kral, derhal ve kalıcı bir ateşkese varılarak savaşın durdurulması için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini söyledi.

Kral Abdullah, aşırılık yanlısı yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere saldırılarının ve Müslüman ve Hristiyanların Kudüs'teki kutsal mekanlarına yönelik ihlallerin doğurabileceği tehlikeler konusunda da uyarıda bulundu. İki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı barışı gerçekleştirmek üzere bir siyasi iklimin yaratılmasının önemine vurgu yapan kral, Filistinlilerin, İsraillilerin ve tüm bölgenin güvenliğini sağlamanın tek yolunun bu olduğunu vurguladı. Ürdün lideri Gazze ve bölgedeki milyonlarca Filistinliye insani yardım sağlamak üzere BM şemsiyesi altında yürüttüğü çalışmalarının devamı için Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) verilen desteğin sürdürülmesi çağrısı da yaptı.

Kaynak: rss