Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

AMMAN, 1 Mart (Xinhua) -- Devlete ait Petra Haber Ajansı'nın haberine göre bakan, planların yenilenebilir kaynaklara olan bağımlılığı artırma ve enerji verimliliğini çoğaltma çabalarının bir parçası olduğunu söyledi. Ürdünlü bakan bu açıklamasını, Ürdün atık su arıtma istasyonlarında enerji verimliliğini ve kullanımını iyileştirmek amacıyla tasarlanmış bir projenin görüşüldüğü bir çalıştayda yaptı.

Ürdün Su İdaresi Genel Sekreteri Bashar Batayneh, ülke çapında 10 kanalizasyon arıtma tesisi hedefleyen 69 milyon euroluk projenin, 2040'a kadar biyogaz üretmek, elektrik ve termoelektrik jeneratörler kullanarak enerji üretmek için anaerobik çamur çürütme sisteminin getirilmesini gerektirdiğini belirtti.

Petra Haber Ajansı'nın haberine göre, yerel ve uluslararası danışmanlarla işbirliği içinde ekonomik fizibilite çalışması yapılacak ve proje için gerekli tasarımlar uluslararası ve kamu güvenliği standartlarına göre geliştirilecek.

Editör: İRFAN KARSLI