Politika

UNRWA, İsrail ile yaşanan gerginlikte büyük zarar gören Filistinlilere ait evlerin onarılmasına yardım ediyor

GAZZE, 31 Ocak (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluştan yapılan yazılı açıklamada 602 adet kısmen hasar görmüş evin onarımı ve bölgedeki 555 ailenin geçici barınması...

Abone Ol

GAZZE, 31 Ocak (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluştan yapılan yazılı açıklamada 602 adet kısmen hasar görmüş evin onarımı ve bölgedeki 555 ailenin geçici barınmasının nakit yardımı yoluyla desteklenmesi için 1,9 milyon ABD doları tahsis edildiğini bildirdi. UNRWA buna ek olarak kendi ekiplerinin, gelecek hafta bankalar aracılığıyla ödenecek 1,5 milyon dolara kadar olan onarım hakları için kaydolmak üzere yaklaşık 700 yeni aileyle temasa geçtiğini duyurdu.

Mısır, Mayıs 2021'de İsrail ile İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderliğindeki militan gruplar arasında Gazze Şeridi'nde 11 gün süren ve yaklaşık 250 Filistinli ve 13 İsraillinin öldürüldüğü çatışmalara son veren bir ateşkes anlaşmasına aracılık etmişti. Bu süre zarfında İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nde onlarca binayı bombalayıp 1.650 evi tamamen yok etti ve 60.000 konutta ciddi ve orta derecede hasara yol açtı.