BEYRUT, 17 Ekim (Xinhua) -- Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), İsrail'in Lübnan'ın güneydoğusundaki Kefr Kila köyü yakınlarındaki UNIFIL mevzilerine yönelik yeni bir ihlalde bulunduğunu bildirdi. UNIFIL'den Çarşamba günü yapılan açıklamada Kefr Kila yakınlarındaki bir mevzide bulunan barış gücü askerlerinin, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) ait bir Merkava tankının UNIFIL gözetleme kulesine ateş açarak iki kamerayı tahrip ettiğini ve bir kuleye zarar verdiğini gözlemledikleri belirtildi.

Çin, Hindistan'dan Taiwan'la ilgili meselelerde ihtiyatlı ve uygun şekilde davranmasını istedi Çin, Hindistan'dan Taiwan'la ilgili meselelerde ihtiyatlı ve uygun şekilde davranmasını istedi

Açıklamada, "UNIFIL mevzisine yeniden doğrudan ve görünüşe göre kasıtlı ateş açıldığını görüyoruz" denildi. UNIFIL "IDF ve tüm aktörlere, BM personeli ve mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama ve BM binalarının dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini" de hatırlattı. İsrail güçleri, geçtiğimiz birkaç günde Lübnan'daki UNIFIL mevzilerine birkaç kez saldırarak barış gücü askerlerinin yaralanmasına neden olmuş ve uluslararası toplumdan eleştiri almıştı.

Kaynak: rss