Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

UNICEF, bir gün önce üç çocuğu olumsuz etkileyen yakıt deposu patlamasının ardından yayınladığı yazılı açıklamada, "Tehlikeli maddeler, çocuklar da dahil olmak üzere kimsenin yaşamına yönelik bir tehdit oluşturmayacak şekilde güvenli koşullarda saklanmalı ve yönetilmelidir" ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar bölgesinde meydana gelen yakıt deposu patlaması 28 kişinin ölümüne ve 79 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Bir çocuk yaşamını yitirirken bir diğeri yaralanmıştı. Bir çocuk ise halen kayıp. UNICEF, "Yaşanan bu trajedi yüzünden birçok çocuk, ebeveynini veya kardeşini kaybetmenin yasını tutuyor" diye ekledi.

Yapılan açıklamada UNICEF, Lübnan'ın geçici hükümetini çocukların ve tüm insanların her zaman korunmasını ve temel hizmetlerin her çocuk ve ailesi için erişilebilir olmasını güvence altına almak için harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada ayrıca UNICEF'in, yaralıları tedavi etmeye yönelik tıbbi müdahaleleri desteklemek için cerrahi maskeler, önlükler ve diğer malzemeler de dahil olmak üzere temel Kişisel Koruyucu Donanımı sağlayarak Geitawi ve Rahhal hastanelerine acil destek sağladığı kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI