Yurt

UNICEF: Libya kıyılarında 3 göçmen çocuğun ölümünden üzüntü duyuyoruz

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, "UNICEF, geçen hafta altı aylık bir bebek ve 3 yaşındaki iki çocuğun dahil olduğu toplam üç çocuğun cansız bedenlerinin Trablus'un 102 ki...

Abone Ol

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, "UNICEF, geçen hafta altı aylık bir bebek ve 3 yaşındaki iki çocuğun dahil olduğu toplam üç çocuğun cansız bedenlerinin Trablus'un 102 kilometre batısındaki Zuvare kıyılarına vurduğunu doğrulamaktan üzüntü duyuyor" denildi.

Açılamada şöyle devam edildi: "Güvenlik ve daha iyi bir yaşam arayışında olan çok sayıda çocuk, ölümcül göç yollarında gereksiz yere hayatını kaybediyor." UNICEF, Libya'daki çocukların güvenliğinin sağlanması için her düzeyde acil eyleme geçilmesi ve deniz geçişlerine güvenli alternatifler bulunması için kolektif çaba harcanması çağrısında bulundu.

Uluslararası Göç Örgütü'ne (IOM) göre, Libya Sahil Güvenlik ekipleri bu yıl kadınlar ve çocuklar dahil olmak üzere 10 bin 154 yasadışı göçmeni denizden kurtararak Libya'ya geri götürdü. IOM'ye göre, 2021 yılında şimdiye dek Orta Akdeniz güzergahında toplam 173 yasadışı göçmen yaşamını yitirirken 459'u kayboldu.

Eski lider Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana güvensizlik ve kaosla boğuşan Libya, Avrupa kıyılarına ulaşmak için Akdeniz'i geçmek isteyen yasadışı göçmenler için tercih edilen bir hareket noktası haline geldi. Kurtarılan göçmenler, kapatılmaları yönünde yinelenen uluslararası çağrılara rağmen Libya genelindeki aşırı kalabalık kabul merkezlerine yerleştiriliyor.