KABİL, 29 Aralık (Xinhua) Yardım kuruluşunun sosyal medya platformunda yapılan açıklamada, "1.000'den fazla sağlık merkezine tıbbi malzeme sağlandı. Bu hizmetler milyonlarca çocuk ve annenin can damarıdır" denildi. Açıklamada, "Geçen ay, UNCERF (Birleşmiş Milletler Merkezi Acil Müdahale Fonu) sayesinde, UNICEF'in 1.000'den fazla sağlık merkezinde ön saflarda görev yapan 10.000'den fazla sağlık çalışanına Kasım ayı maaşlarını verdiği" belirtildi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Bu ayın başlarında, Afganistan Merkez Bankası'nın 9 milyar ABD doları üzerindeki varlıklarının ABD tarafından dondurulmasının yanı sıra Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun da fonları durdurmasının ardından ekonomik sıkıntıların vurduğu yoksul ülke için UNICEF, insani ihtiyaçlara yanıt vermek amacıyla 2 milyar ABD doları tutarında bir fon için çağrıda bulundu. Yardım kuruluşları, bu dağlık ülkede kış gelmeden krizden etkilenen Afganlara hayat kurtaran yardım ve malzemeleri ulaştırmak için zamana karşı yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI