BEYRUT, 25 Eylül (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Lübnan temsilci yardımcısı Ettie Higgins, İsrail'in çocuklara yönelik saldırılarının ağır sonuçlarının altını çizerek, Lübnan-İsrail sınırında gerilimin derhal azaltılması çağrısında bulundu. Higgins, Salı günü yaptığı açıklamada, "UNICEF, başta çocuklar olmak üzere sivillerin korunması için tüm tarafları uluslararası insancıl hukuka uymaya çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Kanada ve ABD, Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki sınır anlaşmazlığını müzakere edecek Kanada ve ABD, Kuzey Kutup Bölgesi'ndeki sınır anlaşmazlığını müzakere edecek

Pazartesi günü Lübnan'da en az 35 çocuğun öldürüldüğüne dikkat çeken Higgins, saldırıların, birçoğu yerlerinden edilen ve aşırı zorlanan sağlık sistemine bağımlı olan çocuklar için tehlikeli bir durum olduğunu söyledi. Higgins, okulların kapalı olduğu ülke genelinde saldırıların artmasıyla birlikte hem çocuklar hem de ebeveynler üzerinde derin bir korkunun hakim olduğuna dikkat çekti.

İsrail, Pazartesi ve Salı günleri 2006 yılından bu yana Lübnan'a yönelik en kapsamlı hava saldırılarını gerçekleştirerek ülke genelinde 550'den fazla kişinin ölümüne ve 1.800'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırılardaki yoğun tırmanış, İsrail ile Hizbullah arasında tam ölçekli bir çatışma olasılığına dair endişeleri artırarak diğer ülkelerin de olaya dahil olabileceği endişesini beraberinde getirdi.

Kaynak: rss