Dünya

UNICEF 2021 için 6,4 milyar dolarlık rekor fon çağrısında bulundu!

UNICEF'in basın açıklamasında, bu yıl istenen fonda yüzde 35'lik artışa gidildiği, bunun Kovid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde artan insani yardım ihtiyaçlarının bir gö...

Abone Ol

UNICEF'in basın açıklamasında, bu yıl istenen fonda yüzde 35'lik artışa gidildiği, bunun Kovid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde artan insani yardım ihtiyaçlarının bir göstergesi olduğu belirtildi.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, "Yıkıcı bir pandemi, çatışmalar, iklim değişikliği, afetler ve yerinden edilmelerle birleştiğinde çocuklar açısından etkileri felaket seviyesinde olabiliyor. Bugün Kovid-19 ve diğer krizlerin bir araya gelerek çocukları sağlık ve huzurdan yoksun bıraktığı, çocuk hakları bakımından acil bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Benzeri görülmemiş bu durumun yine benzeri görülmemiş bir müdahale gerektirdiğini söyleyen UNICEF Genel Direktörü, "Tüm çocukların bu karanlık günleri atlatmasına yardımcı olup bir kayıp nesil yaratmamak için bağışçılarımızı bizlere katılmaya davet ediyoruz" dedi.

UNICEF, çocuklara yönelik rutin bağışıklama hizmetlerinin 60'ı aşkın ülkede kesintiye uğradığını ve Kovid-19 nedeniyle kapanan okulların dünya genelinde halen yaklaşık 250 milyon öğrenciyi etkilediğini belirterek artan harcamaları işaret etti. Ekonomik istikrarsızlık temel hizmetleri kesintiye uğratıyor, ailelerin ay sonunu getirmesini zorlaştırıyor ve ev içi ve cinsiyete dayalı şiddet riskini arttırıyor.

UNICEF ayrıca bu yıl yeni insani krizlerin ortaya çıktığını da söyledi.

Açıklamaya göre, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde yaşanan çatışma 2,8 milyon insanı acil yardıma muhtaç bıraktı. Mozambik'in Cabo Delgado bölgesinde, 191.000'i çocuk olmak üzere, 425.000'i aşkın kişi yerinden edildi. Çocuk cinayetleri, çocuk kaçırma ve çocukların asker olarak kullanılmak üzere toplanması ihbarları da yükseliyor.

UNICEF, iklim kaynaklı felaket sayısının son 30 yılda üçe katlandığını, gıda güvencesini tehdit edip su kıtlığını arttırdığını, insanları evlerini terk etmeye mecbur bıraktığını ve çatışma riskini ve halk sağlığıyla ilgili acil durumları arttırdığını ifade etti.

Güçlü fırtınaların Orta Amerika'daki savunmasız toplumları vurarak 2,6 milyon çocuğu, Doğu Asya'da ise Filipinler, Vietnam ve Kamboçya'daki 13,4 milyon çocuğu etkilediği belirtildi.