Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan yazılı açıklamada yıllardır devam eden çatışmalar, seller ve kötü ekonominin kümülatif etkileri sonucu geçim kaynaklarının yok olduğu, gıda üretimi ve pazar yerlerinin sekteye uğradığı ve dört milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Açıklamada bu etkilerin Güney Sudan'daki kırılgan gıda güvenliği durumunu daha da kötüleştireceği kaydedildi.

Güney Sudan'da çocukların ciddi bir açlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten sivil toplum kuruluşu, beş yaş altı yaklaşık bir milyon çocuğun ciddi gıda sıkıntısı içinde bulunduğunu bildirdi.

Save the Children, yaklaşık 300 bin çocuğun aşırı açlığın en tehlikeli ve ölümcül türü olan şiddetli akut beslenme yetersizliğinden mustarip olduğunu belirtti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin verilerine göre sadece bu yıl en az 6,5 milyon kişi, yani Güney Sudan nüfusunun yarısından fazlası gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kaldı.

Son dönemdeki seller, Doğu Afrika'da yer alan ülkede bir milyondan fazla kişiyi etkiledi ve halihazırda kötü olan insani durumu daha da vahim bir hale getirdi.

Editör: İRFAN KARSLI